Mini blueberry cheesecakes
Ingredients
Voor de bodem
  • 85gran dadelsontpit
  • 3eetlepels warm water
  • 64gram glutenvrije havermout
Voor de vulling
  • 2 eieren
  • 150gram roomkaas
  • 1eetlepel meel naar keuzeIk gebruikte havermeel
  • 1eetlepel honing
  • 1/2 citroen
Voor de swirl
  • 50gram blauwe bessen
  • 1/4 citroen
Keukenapparatuur
  • HakmolenZie onderdaan de pagina welke hakmolen ik gebruik
  • Staafmixer
  • Muffinvorm
Instructions
  1. Verwarm je oven voor op 170 graden en vet zes holtes van een muffinvorm in.
  2. Begin met de bodem. Ontpit de dadels en stop ze in je hakmolen. Voeg drie eetlepels warm water toe en blend alles tot puree. Schep de dadelpuree in een kom en kneed de havermout erdoor. Vorm zes balletjes van het mengsel en druk met je vingers plat tot een bodem in de vormpjes.
  3. Ga verder met de vulling. Klop met een mixer de ingrediƫnten door elkaar en voeg naar smaak honing toe. Schenk het beslag in de holtes van de muffinvorm.
  4. Pureer met de staafmixer de blauwe bessen samen met het citroensap. Schep het mengsel met een theelepel als een swirl over de cheesecakes.
  5. Bak de cheesecakes 20 tot 25 minuten in het midden van de oven. Laat ze daarna een uurtje afkoelen en eet smakelijk!
  6. Bewaar de cheesecakes afgedekt in de koelkast.
Recipe Notes

Ik gebruik de staafmixer incl. hakmolen van Braun. Deze bespaart me veel tijd en moeite in het fijnhakken van etenswaren om sauzen, dips, marinades, etc. mee te maken. Klik op het plaatje hieronder voor meer info:

 

 

Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Bekijk ook deze recepten.

Beeld: Glutenvrij in Utrecht