Glutenvrije quesadillas

Wat de tosti is voor ons Hollanders, is de quesadilla voor de Mexicanen. Quesadillas bestaan uit twee wraps met een vulling ertussen en worden meestal geserveerd in combinatie met salsa’s, chilisaus, zure room of guacamole. Je kunt ze vullen met iedere denkbare of zelfverzonnen combinatie, maar zelf vind ik deze traditionele variant het lekkerst. Om glutenvrije quesadillas te maken gebruik ik de wraps van Schär.

Recept Afdrukken
Mexicaanse glutenvrije quesadillas
Als snack is deze quesadilla goed voor 2 personen, echter is die ook heerlijk als hoofdgerecht voor 1 persoon.
Prep Time 5 minuten
Cook Time 5 minuten
Servings
personen
Ingredients
  • 2 Schär wraps
  • 1 tomaat
  • 8 jalapeños Mag ook minder als je niet van pittig houdt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 75 gram geraspte kaas
Optioneel, voor ernaast
  • 1 eetlepel guacamole Mijn eigen recept vind je onderaan deze pagina
  • 1 eetlepel chilisaus Ik gebruik die van Go-Tan
  • 1 eetlepel zure room
Prep Time 5 minuten
Cook Time 5 minuten
Servings
personen
Ingredients
  • 2 Schär wraps
  • 1 tomaat
  • 8 jalapeños Mag ook minder als je niet van pittig houdt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 75 gram geraspte kaas
Optioneel, voor ernaast
  • 1 eetlepel guacamole Mijn eigen recept vind je onderaan deze pagina
  • 1 eetlepel chilisaus Ik gebruik die van Go-Tan
  • 1 eetlepel zure room
Instructions
  1. Snijd de tomaat fijn in kleine blokjes.
  2. Haal beiden wraps uit de verpakking. Leg een van de wraps voor je op een bord of plank.
  3. Beleg de wrap met de geraspte kaas, fijngesneden tomaat en een hoeveelheid jalapeños naar keuze (zelf houd ik van lekker pittig dus ga voor rond de 8 stuks). Blijf zo’n cm binnen de randjes van de wraps om te voorkomen dat het er later uit valt.
  4. Leg de tweede wrap er bovenop.
  5. Verhit de olijfolie in de pan op middenhoog vuur en verdeel over de hele pan. Leg wanneer de pan opgewarmd is de wraps plat erin.
  6. Keer na 2 minuten de wraps voorzichtig om. Ik doe dit door op de koekenpan een grotere deksel dan de pan zelf te plaatsen. Vervolgens keer ik de pan om op de deksel, en schuif ik de wraps voorzichtig terug in de pan.
  7. Bak de wraps aan de andere zijde ook 2 minuten.
  8. Haal uit de pan en snijd op een plank in 8 stukjes. Serveer de quesadilla met quacamole, zure room en/of chilisaus.
Recipe Notes

Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Bekijk ook deze recepten.

Beeld: Glutenvrij in Utrecht

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.