Glutenvrije falafel salade

Op de website van Focus on Foodies staan heel veel lekkere glutenvrije gerechten, waaronder deze glutenvrije falafel salade.

Ik moet eerlijk toegeven: de falafel salade die ik had gemaakt zag er wel minder mooi dan die in het originele recept. Maar hij smaakte daardoor niet minder lekker! De falafelschijfjes zelf zijn heerlijk gekruid, en dankzij de yoghurt-komijndressing smaakt de salade lekker pittig. Hier houd ik van! De overige ingrediënten zorgen voor een frisse tegenhanger.

Recept Afdrukken
Glutenvrije falafel salade
Prep Time 10 minuten
Cook Time 5 minuten
Servings
personen
Ingredients
Ingrediënten salade en dressing
  • 300 gram gemengde sla
  • 3 tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 4 eetlepels kwark
  • 2 theelepels sambal
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 eetlepel water
Ingrediënten falafel
  • 1 blik kikkererwten netto gewicht 410 gram
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 rode chilipeper
  • snufje zout
  • snufje peper
Keukenapparatuur
  • Hakmolen Zie onderdaan de pagina welke hakmolen ik gebruik
Prep Time 10 minuten
Cook Time 5 minuten
Servings
personen
Ingredients
Ingrediënten salade en dressing
  • 300 gram gemengde sla
  • 3 tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 4 eetlepels kwark
  • 2 theelepels sambal
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 eetlepel water
Ingrediënten falafel
  • 1 blik kikkererwten netto gewicht 410 gram
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 rode chilipeper
  • snufje zout
  • snufje peper
Keukenapparatuur
  • Hakmolen Zie onderdaan de pagina welke hakmolen ik gebruik
Instructions
  1. Laat de kikkererwten goed uitlekken en doe ze daarna in de keukenmachine, samen met de knoflook, peterselie, komijnpoeder, paprikapoeder en halve rode peper. Maal dit tot een grof mengsel en doe er dan 1 eetlepel arrowroot of eventueel maïzena bij, en een snuf zout en peper. Nog even mengen.
  2. Maak van het mengsel ongeveer 8 ovaaltjes met een dikte van een paar centimeter. Zorg dat ze goed stevig zijn en bak ze dan een paar minuten per kant in een pan met wat kokosolie of olijfolie.
  3. Meng de kwark met sambal, citroensap,water en komijnpoeder tot een dressing. Snijd de tomaten en komkommer in blokjes.
  4. Leg flink wat sla op je bord en verdeel hier de tomaat en komkommer over. Leg hier wanneer deze klaar is de falafel bovenop en garneer met de yoghurt-komijndressing. Klaar!
Recipe Notes

Glutenvrije falafel voor het bakken | Glutenvrij in Utrecht
De falafel voor het bakken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik gebruik de staafmixer incl. hakmolen van Braun. Deze bespaart me veel tijd en moeite in het fijnhakken van etenswaren om sauzen, dips, marinades, etc. mee te maken. Klik op het plaatje hieronder voor meer info:

 

 

 

Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Bekijk ook deze recepten.

Beeld: Glutenvrij in Utrecht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.