Glutenvrij mosselpannetje

Van 2 tot en met 10 september is het in Nederland de Nationale Mosselweek. Om dit te vieren maakte mijn vriend dit heerlijke glutenvrij mosselpannetje met geroosterde paprika en tomaat, ansjovis en basilicum.

Mosselen zijn helemaal niet zo moeilijk om klaar te maken als mensen vaak denken. Ik zou zeggen: geef het een kans!

Recept Afdrukken
Glutenvrij mosselpannetje
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Servings
personen
Ingredients
Ingrediënten
  • 3 tenen knoflook
  • 2 rode uien
  • 1 chilipeper
  • 3 tomaten
  • 3 rode paprikas
  • 5 ansjovisfilets
  • 10 kappertjes
  • 2 takjes verse basilicum
  • 1 takje verse oregano
Keukenapparatuur
  • Hakmolen Zie onderdaan de pagina welke hakmolen ik gebruik
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Servings
personen
Ingredients
Ingrediënten
  • 3 tenen knoflook
  • 2 rode uien
  • 1 chilipeper
  • 3 tomaten
  • 3 rode paprikas
  • 5 ansjovisfilets
  • 10 kappertjes
  • 2 takjes verse basilicum
  • 1 takje verse oregano
Keukenapparatuur
  • Hakmolen Zie onderdaan de pagina welke hakmolen ik gebruik
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de paprika en tomaten door de helft, ontpit de paprika en verwijder het harde stukje in de tomaat. Leg vervolgens in een ingevette ovenschaal met 2 tenen knoflook, een halve chilipeper en wat peper en zout. Rooster voor 25 minuten in de oven op 200 graden.
  3. Laat de paprika's afkoelen en verwijder vervolgens het buitenste vliesje. Doe ze in de keukenmachine samen met de basilicum, oregano, tomaten en overige ingrediënten van de ovenschaal.
  4. Pel de uien en snijd ze in kwarten. Voeg ze vervolgens toe aan het mengsel in de keukenmachine, samen met de kappertjes, knoflook, ansjovis, nog een halve chilipeper en wat peper en zout (voorzichtig met het zout, de ansjovis is al erg smaakmakend).
  5. Schep de saus in een hoge pan en laat deze zachtjes pruttelen voor tien minuten zonder de deksel erop.
  6. Spoel intussen de mosselen in een bak met veel water. Degene die boven komen drijven direct weggooien, net als de kapotte mosselen. Eventuele "baarden" verwijderen met de hand. Voeg ze wanneer de saus gaar is toe aan de pan.
  7. Zet het vuur hoog, roer 1 keer voorzichtig door en zet het deksel er op. Na vijf tot acht minuten, afhankelijk van de hoeveelheid en de grootte van de mosselenen, zijn ze klaar. Dit kan je controleren door te wachten tot er bubbels langs de deksel omhoog komen.
  8. Serveer de mosselen in de pan. Garneer met verse basilicum. Lekker met een stukje brood of aardappeltjes.
Recipe Notes

Ik gebruik de staafmixer incl. hakmolen van Braun. Deze bespaart me veel tijd en moeite in het fijnhakken van etenswaren om sauzen, dips, marinades, etc. mee te maken. Klik op het plaatje hieronder voor meer info:

 

 

 

Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Bekijk ook deze recepten.

Beeld: Glutenvrij in Utrecht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.