Mijn favoriete winterrecept: een verrassend stamppotje

Iedere 15e van de maand schrijft een groepje glutenvrije bloggers op zijn/haar eigen blog over een en hetzelfde onderwerp. Dit onder de naam #wijbloggenglutenvrij.

Het thema van deze editie van #wijbloggenglutenvrij is: mijn favoriete winterrecept. Hier hoefde ik niet lang over na te denken! Mijn favoriete winterrecept is deze stamppot met snijbonen, witlof en spekjes, met zelfgemaakte jus en een runderbraadworst on the side. En heerlijke glutenvrije en lactosevrije stamppot, boordevol groenten. En verrassend, net even anders dan de traditioneel stamppotten met andijvie of boerenkook.

Gaan jullie het recept ook proberen? Laat dan in de reacties onderdaan de pagina weten wat je er van vond!

 

Recept Afdrukken
Stamppot met snijbonen, witlof, spekjes en zelfgemaakte jus
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Prep Time 10 minuten
Cook Time 20 minuten
Servings
personen
Ingredients
Ingrediënten
  • 750 gram aardappelen
  • 200 gram snijbonen
  • 2 stronken witlof
  • 125 gram spekjes Ik hoop ze van Albert Heijn huismerk
  • 2 stuks runderbraadworst Ik koop ze bij Albert Heijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel water
  • scheutje melk Halfvolle, of indien lactosevrij amandel- of sojamelk
  • snufje herbamare
Keukenapparatuur
  • aardappelstamper
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Prep Time 10 minuten
Cook Time 20 minuten
Servings
personen
Ingredients
Ingrediënten
  • 750 gram aardappelen
  • 200 gram snijbonen
  • 2 stronken witlof
  • 125 gram spekjes Ik hoop ze van Albert Heijn huismerk
  • 2 stuks runderbraadworst Ik koop ze bij Albert Heijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel water
  • scheutje melk Halfvolle, of indien lactosevrij amandel- of sojamelk
  • snufje herbamare
Keukenapparatuur
  • aardappelstamper
Instructions
  1. Kook in 20 minuten de aardappelen in een grote kookpan gaar en de 8 minuten de snijbonen in een andere kookpan gaar. Giet beiden pannen af.
  2. Bak intussen in een koekenpan de spekjes totdat ze krokant zijn. Schep ze in een apart bakje. Voeg 1 eetlepel water en 1 eetlepel honing toe aan het bakvet in de pan, en gebruik dit als jus.
  3. Bak in een andere koekenpan de runderbraadworsten gaar.
  4. Snij en was de witlof in reepjes.
  5. Voeg aan de pan met gekookte aardappelen een scheut melk en een snufje herbamare toe. Pureer fijn met de stamper.
  6. Schep de rauwe witlof reepjes, snijbonen en spekjes door de puree. Warm indien nodig de stamppot nog kort op in de pan.
Recipe Notes

Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Bekijk ook deze recepten.

Beeld: Glutenvrij in Utrecht

 


 

Deze bloggers schreven deze maand ook over hun favoriete winterrecept: Annemiek van Annemiek Nauta, Audrey van Sophie Glutenvrij, Gerda van Glutenvrij hoort erbij, Ingrid van Meer dan Glutenvrij, Manon van GlutenVrijKind, Mirjam van Ik ben glutenvrij.nl, Rianne van Doe mij Glutenvrij, Marleen van Smaakvol Glutenvrij, Lies van Rose-à-Licious en Ilona van metzondergluten.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.