Mijn favoriete lenterecept: risotto met doperwten en garnalen

Nu het buiten weer warmer wordt en de zon meer is gaan schijnen is het pas echt duidelijk: het is lente! Daarom hebben wij het in deze nieuwe editie van #wijbloggenglutenvrij over ons favoriete lenterecept.

Veel van jullie halen misschien al de BBQ uit de schuur, maar zelf ben ik met dit lekkere weer vooral fan van frisse maaltijden en eet ik het liefst veel vis. Neem deze glutenvrije risotto met doperwten en garnalen. Bomvol smaak, heerlijk smeuïg en toch licht.

Ga je het recept thuis uitproberen? Laat dan zeker in de reacties hieronder weten wat je er van vond, ik ben heel benieuwd.

 

Recept Afdrukken
Risotto met doperwten en garnalen
Prep Time 10 minuten
Cook Time 40 minuten
Servings
personen
Ingredients
  • 350 gram risotto rijst
  • 300 gram doperwten Uit de diepvries
  • 100 gram parmezaansekaas
  • 200 ml bouillon Ik trek deze van een half AH kippenbouillonblokje
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje witte wijn
  • scheut olijfolie
Prep Time 10 minuten
Cook Time 40 minuten
Servings
personen
Ingredients
  • 350 gram risotto rijst
  • 300 gram doperwten Uit de diepvries
  • 100 gram parmezaansekaas
  • 200 ml bouillon Ik trek deze van een half AH kippenbouillonblokje
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje witte wijn
  • scheut olijfolie
Instructions
  1. Snijd de ui, rode peper en knoflook fijn. Verhit een ruime hoeveelheid olijfolie in een grote pan. Bak de garnalen, ui, rode peper en knoflook kort aan.
  2. Schep de inhoud van de pan in een kommetje en bewaar dit voor later. Gebruik dezelfde pan voor het maken van de risotto.
  3. Voeg de risottorijst toe aan de pan en schep deze kort om. Voeg daarna de wijn toe en laat volledig inkoken.
  4. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, ik doe dit met een soeplepel. Blijf voortdurend roeren. Doe dit ongeveer 20 minuten lang totdat de rijst beetgaar is. Je hoeft dus niet alle bouillon op te maken.
  5. Voeg 5 minuten voordat de risotto klaar is de inhoud van het kommetje, de doperwten en het sap van 1 helft van de citroen toe.
  6. Roer tot slot de geraspte parmezaanse kaas door de risotto en breng het geheel op smaak met zout en peper. Klaar!

 


 

Deze bloggers schreven deze maand ook over hun favoriete lenterecept:  Manon van GlutenVrijKind, Mirjam van Ik ben glutenvrij.nl Annemiek van Annemiek Nauta, Marleen van Smaakvol Glutenvrij en Audrey van Sophie Glutenvrij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.