Mijn favoriete zomerrecept: glutenvrije rabarber crumble

Voor eerdere edities van #wijbloggenglutenvrij schreef ik al over mijn favoriete winterrecept en mijn favoriete lenterecept. Dit keer is het de beurt aan… juist, mijn favoriete zomerrecept. Hier hoefde ik niet lang over na te denken!

Hoewel rabarberpollen geforceerd kunnen worden, en deze groente daarmee ook in andere seizoenen verkocht kan worden, wordt de meeste rabarber in het voorjaar en in de zomer geteeld en gegeten.

Ja, je leest het goed: groente! Rabarber wordt vaak onterecht gerekend tot de fruitsoorten, vanwege haar zure en fruitige smaak, en omdat het vooral gebruikt voor desserts. Ook dit recept is heerlijk voor als toetje, maar kan ook als ontbijt of lunch.

Deze glutenvrije rabarber crumble is zit bomvol smaak en is zo ontzettend lekker dat je hem ongetwijfeld vaker zult klaarmaken! En helemaal niet moeilijk om te bereiden.

Ga je recept thuis uitproberen? Laat in de reacties weten of je het net zo lekker vond als ik, of deel je foto op mijn Facebook pagina en/of tag me op Instagram!

 

Recept Afdrukken
Glutenvrije rabarber crumble
Cook Time 35 minuten
Passive Time 25 minuten
Servings
porties
Ingredients
Voor de crumblelaag
  • 100 gram zachte roomboter
  • 75 gram havermout
  • 75 gram amandelmeel
  • 65 gram suiker
  • snufje zout
Voor de vulling
  • 400 gram rabarber
  • 2 el water
  • 2 el rozenwater Kun je ook weglaten
  • 1 el maizena
  • 1 el suiker Of meer naar smaak
Cook Time 35 minuten
Passive Time 25 minuten
Servings
porties
Ingredients
Voor de crumblelaag
  • 100 gram zachte roomboter
  • 75 gram havermout
  • 75 gram amandelmeel
  • 65 gram suiker
  • snufje zout
Voor de vulling
  • 400 gram rabarber
  • 2 el water
  • 2 el rozenwater Kun je ook weglaten
  • 1 el maizena
  • 1 el suiker Of meer naar smaak
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met boter of (kokos)olie.
  2. Maak de rabarber schoon en snijd in stukjes. Je hoeft ze niet te schillen, verwijder alleen de harde stukjes. Doe ze samen met het water, de rozenwater en de eetlepel suiker in een pannetje. Je kunt meer suiker toevoegen naar smaak.
  3. Breng het geheel aan de kook. Kook op middelhoog vuur totdat de rabarber zacht is geworden, dit duurt ongeveer 10 minuten. Voeg dan de maizena toe om het mengsel dikker te maken. Blijf regelmatig roeren.
  4. Schep het rabarbermengsel in de ovenschaal. Begin daarna met de crumblelaag.
  5. Klop de boter, zout en het suiker in een mengkom tot het zacht en smeuïg wordt. Voeg daarna de havermout en amandelmeel toe en meng het geheel tot een korrelig deeg.
  6. Schep de crumblelaag bovenop het rabarbermengsel. Bak voor 20 tot 25 minuten in de oven tot de crumble knapperig en goudbruin is.
  7. Tip: serveer als ontbijt/lunch met kwark of yoghurt, of als toetje met een bolletje vanille ijs.

 

 


 

Deze bloggers schreven deze maand ook over hun favoriete zomerrecept: Mirjam van Ik ben glutenvrij.nl, Annemiek van Annemiek Nauta, Lies van Rose-a-Licious, Audrey van Sophie Glutenvrij en Rianne van Doemijglutenvrij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.