Mini blueberry cheesecakes

Op Beaufood vind je tientallen unieke en inspiratievolle recepten die naast suikervrij vaak ook glutenvrij zijn. Regelmatig probeer ik haar recepten zelf uit in mijn eigen keuken. Ook deze mini blueberry cheesecakes! Ze zijn een gezonde tegenhanger van de normale ‘ongezonde’ cheesecakes, gezoet met honing en dadels in plaats van suiker en koekjes.

De cheesecakes zien er in het originele recept van Beaufood stukken mooier uit dan die uit mijn keuken kwamen. Desalniettemin smaakten ze heerlijk. Lekker voor bij de koffie/thee of als dessert.

Ik gebruik de glutenvrije havermout van Albert Heijn.

Recept Afdrukken
Mini blueberry cheesecakes
Keuken Zoet
Servings
Ingredients
Voor de bodem
  • 85 gran dadels ontpit
  • 3 eetlepels warm water
  • 64 gram glutenvrije havermout
Voor de vulling
  • 2 eieren
  • 150 gram roomkaas
  • 1 eetlepel meel naar keuze Ik gebruikte havermeel
  • 1 eetlepel honing
  • 1/2 citroen
Voor de swirl
  • 50 gram blauwe bessen
  • 1/4 citroen
Keukenapparatuur
  • Hakmolen Zie onderdaan de pagina welke hakmolen ik gebruik
  • Staafmixer
  • Muffinvorm
Keuken Zoet
Servings
Ingredients
Voor de bodem
  • 85 gran dadels ontpit
  • 3 eetlepels warm water
  • 64 gram glutenvrije havermout
Voor de vulling
  • 2 eieren
  • 150 gram roomkaas
  • 1 eetlepel meel naar keuze Ik gebruikte havermeel
  • 1 eetlepel honing
  • 1/2 citroen
Voor de swirl
  • 50 gram blauwe bessen
  • 1/4 citroen
Keukenapparatuur
  • Hakmolen Zie onderdaan de pagina welke hakmolen ik gebruik
  • Staafmixer
  • Muffinvorm
Instructions
  1. Verwarm je oven voor op 170 graden en vet zes holtes van een muffinvorm in.
  2. Begin met de bodem. Ontpit de dadels en stop ze in je hakmolen. Voeg drie eetlepels warm water toe en blend alles tot puree. Schep de dadelpuree in een kom en kneed de havermout erdoor. Vorm zes balletjes van het mengsel en druk met je vingers plat tot een bodem in de vormpjes.
  3. Ga verder met de vulling. Klop met een mixer de ingrediënten door elkaar en voeg naar smaak honing toe. Schenk het beslag in de holtes van de muffinvorm.
  4. Pureer met de staafmixer de blauwe bessen samen met het citroensap. Schep het mengsel met een theelepel als een swirl over de cheesecakes.
  5. Bak de cheesecakes 20 tot 25 minuten in het midden van de oven. Laat ze daarna een uurtje afkoelen en eet smakelijk!
  6. Bewaar de cheesecakes afgedekt in de koelkast.
Recipe Notes

Ik gebruik de staafmixer incl. hakmolen van Braun. Deze bespaart me veel tijd en moeite in het fijnhakken van etenswaren om sauzen, dips, marinades, etc. mee te maken. Klik op het plaatje hieronder voor meer info:

 

 

Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Bekijk ook deze recepten.

Beeld: Glutenvrij in Utrecht

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.