Homemade guacamole

Het favoriete borrelhapje van mijn vriend en ik zijn nachos met homemade glutenvrije guacamole, het recept van mijn vriend. Wij gaan altijd voor de naturel nachos van Doritos, maar niet gevreesd als ze deze niet in jouw winkel hebben: gelukkig zijn bijna alle naturel nachos glutenvrij (die met een smaakje vaak ook maar is iets meer opletten).

Deze guacamole is niet alleen heerlijk voor bij de nachos maar ook lekker als beleg op een boterham of cracker, voor op een stuk gebakken vis, of als dip bij glutenvrije quesadillas (zie hier mijn recept).

Recept Afdrukken
Homemade guacamole
Prep Time 5 minuten
Servings
personen
Ingredients
Ingrediënten
  • 1 avocado
  • 1/4 rode chilipeper zonder zaadjes
  • 1/4 teentje knoflook
  • 1/2 limoen
  • snufje zout
  • snufje peper
Keukenapparatuur
  • Hakmolen Zie onderdaan de pagina welke hakmolen ik gebruik
Prep Time 5 minuten
Servings
personen
Ingredients
Ingrediënten
  • 1 avocado
  • 1/4 rode chilipeper zonder zaadjes
  • 1/4 teentje knoflook
  • 1/2 limoen
  • snufje zout
  • snufje peper
Keukenapparatuur
  • Hakmolen Zie onderdaan de pagina welke hakmolen ik gebruik
Instructions
  1. Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit. Schep de twee helften in de hakmolen.
  2. Voeg de rode peper, limoensap, knoflook, peper en het zout toe.
  3. Blend tot een egale massa. Schep in een kommetje en smullen maar!
Recipe Notes

Ik gebruik de staafmixer incl. hakmolen van Braun. Deze bespaart me veel tijd en moeite in het fijnhakken van etenswaren om sauzen, dips, marinades, etc. mee te maken. Klik op het plaatje hieronder voor meer info:

 

 

 

Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Bekijk ook deze recepten.

Beeld: Glutenvrij in Utrecht

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *