Griekse rijstsalade

Op een zonnige dag in Nijmegen maakte mijn vriendin Marrit deze glutenvrije en vegetarische Griekse rijstsalade klaar. Snel klaar en bomvol smaak met simpele en pure ingrediënten: witte rijst, gegrilde aubergine, tomaat, rucola, rode ui, basilicum, pompoenpitten feta en olijven.

Recept Afdrukken
Griekse rijstsalade
Maaltijd Hoofdgerecht, Salades
Keuken Grieks
Prep Time 10
Cook Time 5
Servings
personen
Ingredients
  • 300 gram witte rijst
  • 1 pakje feta
  • 1 zakje rucola
  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • 4 rijpe tomaten
  • 50 gram pompoempitten
  • 18 olijven
  • paar takjes verse basilicum
Maaltijd Hoofdgerecht, Salades
Keuken Grieks
Prep Time 10
Cook Time 5
Servings
personen
Ingredients
  • 300 gram witte rijst
  • 1 pakje feta
  • 1 zakje rucola
  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • 4 rijpe tomaten
  • 50 gram pompoempitten
  • 18 olijven
  • paar takjes verse basilicum
Instructions
  1. Kook de witte rijst gaar en laat uitlekken en afkoelen. Bij het afkoelen al beetje peper zout en olijfolie erdoorheen roeren zodat hij niet gaat plakken.
  2. Grill de plakken aubergine in de grillpan. Doe er na grillen peper, zout en beetje olijfolie op. Snij in grote repen die in 1 hap te eten zijn.
  3. Rooster de pompoenpitjes even in de pan, strooi een beetje zout erover.
  4. Snij de tomaat, rode uit en feta in kleine blokjes.
  5. Maak de salade op. Begin met de rijst, rucola, dan tomaat, ui, feta en als topping olijven, verse basilicumblaadjes en de pompoenpitten. Eindig met peper zout en een flinke scheut lekkere olijfolie  
  6. Smakelijk!
Recipe Notes

Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Bekijk ook deze recepten.

Beeld: Glutenvrij in Utrecht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *