Havermout banaankoekjes met cranberries en noten

Dit recept voor glutenvrije havermout banaankoekjes met cranberries en noten heb ik van Laura’s Bakery. Haar website zit bomvol heerlijke recepten met een aparte categorieën voor glutenvrij, lactosevrij en suikervrij.

De koekjes zijn ontzettend makkelijk en snel om klaar te maken en zijn verslavend lekker! Gelukkig zijn ze een goede keuze voor de lekkere trek, want ze zitten vol gezonde ingrediënten en zijn suikervrij.

Ik gebruik de glutenvrije havermout van Albert Heijn.

Recept Afdrukken
Havermout banaankoekjes met cranberries en noten
Maaltijd Tussendoortje
Keuken Zoet
Prep Time 10 minuten
Cook Time 20 minuten
Servings
koekjes
Ingredients
  • 2 grote rijpe bananen
  • 120 gram glutenvrije havermout
  • 50 gram gedroogde cranberries
  • 50 gram (gehakte) ongezouten noten
  • 1 theelepel kaneel
Maaltijd Tussendoortje
Keuken Zoet
Prep Time 10 minuten
Cook Time 20 minuten
Servings
koekjes
Ingredients
  • 2 grote rijpe bananen
  • 120 gram glutenvrije havermout
  • 50 gram gedroogde cranberries
  • 50 gram (gehakte) ongezouten noten
  • 1 theelepel kaneel
Instructions
  1. Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Prak ze fijn met een vork.
  2. Voeg de havermout toe en schep door de banaan.
  3. Voeg dan de kaneel, cranberries en noten toe en schep door het deeg.
  4. Vind je het mengsel net als ik net iets te dun? Voeg dan gelijkmatig kleine beetjes havermeel (of ander meel naar keuze) door het mengsel tot het een enigszins stevige textuur heeft.
  5. Draai met de hand 14 balletjes van het deeg, druk ze iets platter en leg op een vel bakpapier in een oven tray of bakblik.
  6. Bak de havermout banaankoekjes in 20 minuten op 180 graden.
Recipe Notes

Op zoek naar nog meer kookinspiratie? Bekijk ook deze recepten.

Beeld: Glutenvrij in Utrecht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *