Wat eten we vandaag? Glutenvrije tips voor ontbijt, lunch en diner

Soms heb je van die dagen dat je geen idee hebt wat je moet gaan koken. Of wil je voor de hele week boodschappen doen maar zit je minutenlang inspiratieloos te staren naar een leeg boodschappenlijstje. Gelukkig zijn er online genoeg leuke ideeën te vinden! En aan glutenvrije tips kan ik jullie zeker helpen.

In mijn allereerste blog voor #wijbloggenglutenvrij deel ik met jullie 5 glutenvrije ontbijttips, 5 glutenvrije lunchtips en 5 glutenvrije dinertips. Hopelijk zit er iets tussen wat je aanspreekt en help ik je zo een eindje opweg!

Top 5 glutenvrije ontbijt ideeën

 

Een gezonde manier om de dag te starten, met name door de toevoeging van spinazie (boordevol vitamine A, C, K, foliumzuur en calcium).

Vegan smoothie | Glutenvrije recepten | Glutenvrij in Utrecht
Klik op de afbeelding voor het recept

 

Ik ben dol op aardbeien en verwerk dit fruit daarom vaak in smoothies. Deze aardbei banaan en sinaasappel smoothie is gezond en lekker fris.

Klik op de afbeelding voor het recept

 

 

  • Kwark met verse vijg en cranberry/blauwe bessenjam

Verse vijgen haal ik op de markt en zijn heerlijk om te verwerken in het ontbijt maar ook in lunchgerechten, avondeten en toetjes. De cranberry/blauwe bessenjam is van het merk Chantaine. 

 

  • Kwark met perzik, honing en munt

De combinatie perzik met honing en munt is een van mijn favorieten. Lekker fris en zomers.

 

Mijn recept voor homemade humus komt uit het kookboek van SLA. Op de foto at ik de hummus op een meerzaden afbakbroodje van Consenza Bakery.

Glutenvrije pistolet met hummus | Glutenvrij in Utrecht
Klik op de afbeelding voor het recept

 

Top 5 glutenvrije lunch ideeën

 

Dit recept is groot favoriet van mij en mijn vriend. De quesadillas zijn belegd met kaas, tomaat en jalapeños serveer je het best met chilisaus, guacamole en zure room.

Mexicaanse glutenvrije quesadillas | Glutenvrij in Utrecht
Klik op de afbeelding voor het recept

 

  • Crackers met homemade eiersalade – recept binnenkort online

Eiersalade is heel makkelijk om zelf te maken. 2 gekookte eitjes, uitgebakken spek, peterselie, peper en zout. Het recept zet ik binnenkort online.

 

  • Gebakken eieren met spek en brood

In het weekend eten mijn vriend en ik graag een gebakken ei met spek. Deze serveerden wij op glutenvrije ciabatta van Semper, gekocht bij de Ekoplaza.

 

I love avocados! Guacamole maak ik dan ook zeer regelmatig klaar en zelfgemaakt is die het lekkerst. Voor op een broodje, bij een stukje vis of vlees, of tijdens de borrel bij de nachos.

Kom met glutenvrije guacamole | Glutenvrij in Utrecht
Klik op de afbeelding voor het recept

 

Dit recept heb ik uit de Culicool Kickstart FoodChange Challenge, een gratis 5 daags maaltijdplan gebaseerd op het Paleo principe. Lekker voor de lunch maar kan ook als tussendoortje.

Paleowrap met rosbief en avodado | Glutenvrij in Utrecht
Klik op de afbeelding voor het recept

 

Top 5 glutenvrij diner ideeën

 

Deze glutenvrije falafelsalade vond ik op de site van Focus on Foodies. Wist je dat falafel helemaal niet zo moeilijk is om zelf te maken? En het kost helemaal niet veel tijd. Een heerlijk kruidige en pittige salade.

Glutenvrije falafel salade | Glutenvrij in Utrecht
Klik op de afbeelding voor het recept

 

  • Glutenvrije Dr. Oetker Ristorante pizza met rucola en chilisaus

Wanneer ik geen zin heb om te koken ga ik regelmatig voor de glutenvrije pizza van Dr. Oetker. Deze beleg ik dan rijkelijk met rucola zodat ie nog een ‘beetje gezond’ is en maak ik af met een rijke scheut Go-Tan chilisaus.

 

Dit glutenvrije mosselpannetje is het recept van mijn vriend. Een mosselpannetje in Mediterrane stijl, met geroosterde paprika en tomaat, ansjovis en basilicum.

Glutenvrij mosselpannetje | Glutenvrij in Utrecht
Klik op de afbeelding voor het recept

 

Deze courgettesoep komt uit het 8 weken slank programma van de Foodsisters​. De uitgesproken smaak van gerookte kipfilet past perfect bij zachtheid en romigheid van de courgettes en roomkaas.

Courgettesoep met kipreepjes | Glutenvrij in Utrecht
Klik op de afbeelding voor het recept

 

  • Stamppot met snijbonen, witlof, spekjes en zelfgemaakte jus – recept binnenkort online

Een vriendin maakte voor mij deze stamppot klaar. De stamppot zit boordevol groenten, en de zelfgemaakte jus die wordt aangedikt met honing past perfect bij de zoute spekjes.

 


#Wijbloggenglutenvrij

Iedere 15e van de maand schrijft een groepje glutenvrije bloggers op zijn/haar eigen blog over een en hetzelfde onderwerp. Dit onder de naam #wijbloggenglutenvrij. Wie zijn de bloggers die er deze maand nog meer schreven over het onderwerp Wat eet ik vandaag? Dat zijn:

Manon van GlutenVrijKind, Annemiek van Annemiek Nauta, Marleen van Smaakvol Glutenvrij, Suzanna van Home of Comfort, Koosje van Koos Glutenloos, Annemiek van Glutenvrije Mama, Audrey van Sophie Glutenvrij, Mirjam van Ik ben glutenvrij.nl, Ingrid van Meer dan Glutenvrij, Inge van schrijfselsvanmij, Rianne van Doe mij Glutenvrij, Marit van Maak het Glutenvrij, Lies van Rose-à-Licious, en als laatst Gerda van Glutenvrij hoort erbij 

 

 

Beeld: Pixabay, Glutenvrij in Utrecht.

One thought on “Wat eten we vandaag? Glutenvrije tips voor ontbijt, lunch en diner”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *